Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själslig närvaro

Har aldrig accepterat att
placeras in i ett fack där
andras tillfredsställelse
har varit min olycka.

Förneka den jag är och
det som jag ser och känner
vore som att döda min själ.

Vi sitter alla fast i olika system
för att få våra överlevnadsbehov.
Livet har satt mig där jag ska testas
och utsättas för olika situationer.

Övergrepp på olika plan.
Från ande, själ och till kropp.
När det yttre gjorde för ont så
fanns det bara en väg att gå.

In åt!
Djupare...
Bort från ytan.

Där inne fann jag ett glädjefullt
barn. Lekande, skrattande oförstört.

Tillsammans med andra likasinnade
var det glädjen och friheten att vara
spontan och närvarande det viktigaste.

Titlar och materiella värden hade inget
med skrattet, glädjen och nuet att göra.

Det yttre skalet fanns inte mer .
Ingen kunde placera in mig i ett fack
där mitt värde var en siffra som i grunden
bara var ett nummer utan livsglädje!







Övriga genrer av WyS VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-02-21 08:44



Bookmark and Share


  M:tin
Tycker om!!!!!!
2016-02-25

  Johan Bergstjärna VIP
100 % identifikation. Att lämna den medvetslösa teatern, och ta Makten över sitt eget Liv. Som du skriver så märks det solklart att texten är Erfarenhet, inte dagdröm och fantasi. Denna text borde publiceras på mjölk-och filpaketen, och stå i skolböckerna.
2016-02-21

    ej medlem längre
Känslor som är förankrade,
var finns/fanns livräddarbåten?
2016-02-21
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP