Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att tänka på i vardagen







Rensade i min plånbok

bland gamla kvitton låg två hundralappar

den ena var ny, slät och fin
den andra gammal, sliten och skrynklig

olika utseende men lika mycket värda




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 455 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2016-02-21 11:57



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Tänkvärt, klokt, ..
2016-02-23

  Teresia Ridell
Mycket bra symbolik !
2016-02-23

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, verkligen tänkvärt...
2016-02-22

  Respons VIP
Kanske kan man ana en mänsklig parallell.
2016-02-22

  Ingrid Trolle
Bra metafor!
2016-02-22

  StinaJ VIP
Vilken fin liknelse om människors lika värde oavsett kön, ålder eller etnisk härkomst
2016-02-21

  överlevaren VIP
Så sant... under ytan lika värde!
2016-02-21

  lila fjäderblomman VIP
Fin klokskap.
2016-02-21

  Maria Sundelin VIP
Ja, lika värde ska finnas trots olika utseende. Drt gäller oss människor också
Kramar
2016-02-21

  Eva Helene VIP
Ja men visst! Bra!!
2016-02-21

  Gunnel Eriksson VIP
Något att reflektera över, som du
gör så klokt. Du tänker alltid i
steg två, vilket vi andra ofta missar.
2016-02-21

    Birgersdotter VIP
Kloka ord...som alltid från dig!!!
2016-02-21

    ej medlem längre
Fin, klok liknelse! Ja det är värdet som gäller!
2016-02-21

  Anya VIP
Jaa detta går att omvandla på mycket...fin liknelse.
2016-02-21

  Stefan Albrektsson
Ja, inte döma hunden efter håren eller boken utifrån omslaget. Klokt!
2016-02-21

  Linda CH VIP
Lika mycket värda och behövda! Fint!
2016-02-21

    ej medlem längre
En djup och klok liknelse.
2016-02-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken bra jämförelse. Det är insidan som räknas.
2016-02-21

    ej medlem längre
Väldigt fin jämförelse man kan liksom inte förneka det.Sedan om det kommer till en skrynklig dam o en ung vacker flicka kanske värdet inte blir lika;) i en herres ögon;)(skojar lite).
Mvh annokas
2016-02-21

  M.Eta
Fint, varför vara rädd för lite rynkor? Visar bara att man varit med om mycket här i livet!
2016-02-21

  Nannie
väldans bra utsidan oviktig värdet viktigast

2016-02-21

  Marianne Räf
Ja, samma värde trots
olikheterna, -- fint !
2016-02-21

  Niliboy
Åj, va fint!
2016-02-21

  Öknens Ros VIP
Men lika mycket värda, trots utseendet :)
2016-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP