Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Brytpunkter

Mossan sviktade mjukt
under foten

solstrimman bröt
fram mellan träden

lapphunden vallade oss
trattkantarellerna
samlades i korgen

den där höstdagen

luften var klar
och kroppen värkfri

det var innan tiggarna
kommit till våra gator

           *

tonerna stiger under kyrkans valv
jag vill dig väl

frågan som ställs
vilket intryck/avtryck
vill du lämna i dig själv
och utanför dig själv

utanför kyrkdörren
insvept i en svart filt
sträcker hon fram sin mugg

på andra sidan atlanten
söker någon ett nytt hem

i kaféets värme
vandrar orden lätt
fram och tillbaka
över bordet

         *

livets längsta sträcka
avklarad
en fungerande kropp
ingen självklarhet

en efter en går de sin väg
du oroas för mig
jag oroas för dig

vi vandrar i tiden

 

           *

synderskan smorde
hans fötter

12 olärda män och ett
antal kvinnor följde i hans spår

vi uppmanas att ge alla en andra chans

i bönekorgen samlas
smärtan, sorgen, övergivenheten
som vi gemensamt lämnar till dig

i brödet och vinet finns överlåtelsen
genom fönstren bryter ljuset in
och människor vandrar omkring

utanför kyrkporten
utanför T-banan
utanför affärer
sitter de med sina koppar

i kylan

bomber faller
på sjukhus och skolor

jag söker dina spår
du som vill oss väl

© Eva Langrath 2016




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 868 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2016-02-21 18:04



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Ju mer jag läser dina ord desto mer förstår jag vilken underbar
poetisk ådra du har ~
tack snälla för orden
du delar ~ att jag
får dela dess ljus
och livsvisdom…
2023-12-15

  walborg
VArmt tack för en underbart fin text!
2016-03-01

  Anya VIP
Tycker slutstrofen är så talande...jag söker dina spår... Jaa så kan det sannerligen kännas när bomber faller, människor lider och människor vandrar omkring till synes planlöst. Ljuspunkter finns som balans i texten.
2016-02-26

  Kim VIP
Ja tror du fångat en tvivlande känsla för allt som händer just nu, som tynger nästa alla mänskor!
2016-02-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Bara ett ord:
Kaos! I världen!
Detta är nog bara
början på vad som
skall komma... Hela
jordklotet tycks bäva...
2016-02-22

  Stefan Albrektsson
Centrala funderingar! Fint fångar du både smärtan och glädjen - och spänningen dem emellan. Förtröstansfullt slut: "Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det"!!
2016-02-22

  KYREUS of Sweden
Väsentligheter
2016-02-22

  Bibbi VIP
Så tänkvärt.
2016-02-21

  Per Rydberg
Jag fångas av din nära beskrivning av allvaret och kontrasten mellan vår miljö, den trygga, och de många människornas otrygghet och fasa.
2016-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP