Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är när jag blundar som jag ser klart







Kunde inte se helheten
det svåra satt mitt i synfältet

såg åt sidorna
uppfattade bara fragment

blundade
då såg jag hela bilden




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 503 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2016-02-22 10:10



Bookmark and Share


  Margit Grell
Så enkelt kan det vara!
2016-02-28

  Valter Örn VIP
Det kan vara så många yttre attribut som skymmer sikten. Ibland måste man meditera fram en klarsyn.
2016-02-23

  Teresia Ridell
Ibland behöver man..av självbevarelsedrift. Kram
2016-02-23

  ULJO
Det är sant man ser inte enkelheten förrän det är för sent
2016-02-22

  louisegirl
Ja så kan det vara, klokt och bra fångat
2016-02-22

    Max Poisé
Ibland är den enklaste av lösningar den bästa! Bravo!
2016-02-22

  Miah Michele Wirén
Vackert!
2016-02-22

  DominiQueen
Klockrent formulerad vishet...
Tack
2016-02-22

  M.Eta
Går inte att se allt på ett ögonblick, får blicka tillbaka lite och syna! Fin och tänkvärd text
2016-02-22

    Dan Myrbeck
Den inre synen
är mest klarsynt.
2016-02-22

    ej medlem längre
Bra fångat Marita!
2016-02-22

  Anya VIP
Jaa precis...när man backar från en Lars Lerin eller Anders Zorn eller Monet då ser man helheten...för nära är det bara streck, pluttar och klotter. Så är det med livet också ibland...bra fångat av dig.
2016-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Så rätt och riktigt tänkt!
2016-02-22

  Maria Sundelin VIP
Ibland behövs ett nytt sätt att se på saken
Kramar
2016-02-22

  Niliboy
Ja, allt skall vi nog inte stirra till utan kunna blund åt!
2016-02-22

  Gunnel Eriksson VIP
Det är ofta svårt att se helheten.
Ditt råd att blunda för att fånga
den är klokt.

2016-02-22

  ResenärGenomLivet VIP
Något att tänka på...bra...
2016-02-22

  Eva Helene VIP
Ja men visst, så klokt och fint!
2016-02-22

  Stefan Albrektsson
En välfångad självklar paradox : )
2016-02-22

  StinaJ VIP
Insiktsfullt om konsten att både se och lyssna en gång till. Att fundera lite innan man bestämmer sig.
2016-02-22

  Marianne Räf
Ofta kan sikten va´ rätt grumlig,
då man tittar med öppna ögon !
Fast man förväntar sig å se nått,
- hur det förhåller sig...Det är så,
--trots att man vet sig ej va´ blind.
2016-02-22

    ej medlem längre
Bär dina ord med mig för att bättre kunna se på livet.
2016-02-22

  i af apa
så är det rätt ofta
tycker jag. bra förmedlat!
2016-02-22

  överlevaren VIP
Bra beskriven inre bild!
2016-02-22

  Alysse VIP
En sådan fin liten dikt. Säger så mycket med så få ord. Tänkvärt och klokt!
2016-02-22

  Öknens Ros VIP
Ibland klarnar det när man blundar, hur konstigt det än kan låta.
2016-02-22

    ej medlem längre
Du skriver så klokt fullt av visdom.
Att lyssna på sin inre röst när man blundar gör oftast att man ser allt klarare om man lyssnar på riktigt.
Mvh annokas
2016-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP