Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fjäril i vårsol


Respirator





Lampan hänger innanför
köksfönstret
mannen sitter vid det runda bordet

Ett ljus står tänt bredvid fotografiet
av en kvinna,
utanför flyter trafiken oavbrutet.

En tomhet inkapslad i ett osynligt hölje
av fördämningar runtom,

ljudlöst, nästan overkligt förnimmer man
en dov vibration som
vidrör muskler, och får ögon att flimra,

tårvätskan faller och man vill springa över alla,
man vill rasera och frigöra sej,

låta den ensamma känslan
resa ett monument,
en jättelik kyrkogård,

blott bara för en liten stund,
för att ingenting ska passera
falla bort
i intet och gå förlorat-

Släcks ljuset och skepnaden
försvinner bort bakom fönstret

Och trafiken dör också bort, lämnar den oss här nu
och vi vill ingenting hellre än att försvinna bort med den




Prosa av Lars Gullberg
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-22 11:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ord om saknad och förstämning. I sista strofen påminns vi om hur livet måste gå vidare, trots allt.
2016-02-22

  överlevaren VIP
Orden skapar en vemodig känsla och fyller texten med en kraftfull närvaro i sorgens skepnad!
2016-02-22

  i af apa
en visshet
i starka stämningens motljus...
2016-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg