Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sofistikerat slagfält

Hon målade ett porträtt på en yta av skinn

gömd bakom skissad perfektion

Dömd efter en uråldrig lag vid namn skönhet

Värderingar ristade på en vägg av granit

På dansgolvet som en oas i öknen

omgiven av törstiga djur

Styrka o tillgångar, en bisarr parningsrit

Ofrivilligt utsedd till ett pris

Krigsbyte för den starke

i en strid där du var både domare och pris

Klädkod, dyra drinkar, entrévärdar, stil

Ett sofistikerat slagfält



Jag är en narr utan skönhet makt eller rikedom

Men ingen defekt på min syn



Vi lekte som barn

Innan jag var man, innan du var kvinna

Innan vi förlorade oss i rätt och fel

Innan allting fick ett namn


Sanning utan efterskalv















Fri vers av örn
Läst 343 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-23 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

örn

Senast publicerade
.
Människa
.
.
.
Mannen på våning 7
.
.
* Se alla