Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tungt slut tungt slut


Se där! Där ligger en död,
säger jag. Håller sedan käften
på alla språk samtidigt.
blundar jag med munnen. 

Överkörda paddor fyller vägen. 

En utdragen kyrkogård.
Det kommer att stinka när de torkar!
Du menar att de bara sover i solgasset.
Du gråter sprucket för att man måste
och det ser bra ut när ljuset faller in från sidan.
Jag fortsätter att blunda. Och ser.

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 524 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-02-24 07:41



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Oj oj oj! Det här är naket, ända in på knotorna... gillart skarpt!
2016-04-30

  Solstrale VIP
Jätte bra! På promenaden ser jag torkade överkörda platta paddor, grodor, har burit dem till ett gammalt elskåp, ställt dem på trav, likt en grav, en sista hedrande livet de gav, elskåpet fungerar som gravsten... Metaforen är stark som dumger!
2016-03-11

  Magdalena Eriksson VIP
grodor eller dumheter eller flyktingar eller bara de som inget vet om människors vägar.
stark text. värker innåt. blanksvart kall som hammaren i handen när du inte kan få till ett slag för det är så kalit. spiken är för kall.
tänker en massa. du skriver berörande. jag älskar även grodor. de har räddat mitt hus. en fridlyst art bor i närheten pga av detta fick en väg som skulle dras rakt genom vårt hus flyttas. Tack grodorna.
tystnaden borde bli fridlyst.
2016-03-06

  TrollTörnTrappan VIP
Grodor är solgass - tiga är guld?!

Språket är mättat - sprucken är dröm?!

2016-03-03

    ej medlem längre
Första strofen är helt enastående!! Så häftig och unik! Att hålla käften på alla språk samtidigt och sedan blunda med munnen... :-)
2016-02-29

  Respons VIP
Så annorlunda men så effektfullt formulerat!
2016-02-27

    ej medlem längre
En syn på saken/saker från vuxen och barns perspektiv. En vinklad sådan.
2016-02-26

  mike irow
allt innan sagt---instämmande---
och/även/metaforik håller
klass 1 bland de stora/små
2016-02-24

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Många starka bilder i din text...blundar med munnen....jag fortsätter att blunda .Och ser.….
Ja tänkvärd dikt...dubbeltydig.Bra!
2016-02-24

  Marita Ohlquist VIP
Läser och läser om, tankarna kommer och går.
Ser döda människor på livets väg och äkta eller falska tårar.
Att inte kunna eller vilja se.
Så tänker jag.
2016-02-24

    ej medlem längre
Så välskriven och så trovärdig. Jag kom på mig själv med att rynka på näsan åt hur det skulle stinka sen....
2016-02-24

  Nanna X
Att blunda med munnen måste vara en slags praktisk synestesi.
2016-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson