Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktlös

Jag är fullständigt maktlös

säger jag till Kungen

och det är du med


men då blir han arg

och dömer mig till döden


när bödeln

höjer sitt svärd

säger jag till honom:

du är fullständigt maktlös


då stannar han upp

och säger:

du försöker bara köpa lite tid


kanske säger jag


vet du

svärdet du håller i är helvetet


vill du verkligen dit


Djävulen

är maktlös

säger jag

för ännu är jag vid liv


men mina vänner

för säkerhets skull

säger jag farväl

till detta livet


för risken är stor

att de inte lyssnar på

vad jag säger


hur dikten slutar?

min vän

det vet bara Gud





Övriga genrer av Ali D
Läst 400 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-24 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D