Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dessa rader skrevs efter ett kvällsskift på neurologiska intensivvårdenheten...


Ett andetag och ett hjärtas slag

Där i ett litet sjukrum.
Någonstans
bakom stängda dörrar.
Slutna ögon
i ett flämtande mörker.
Ett andetag och ett hjärtas slag.
Livet avtecknas på en blinkande skärm.

Plötsligt anas något.
En fjäril vid din sida
med sköra blomstervingar
likt ett brokigt konstverk
som fått födas för att väcka
kärlek och förundran
över sommarängens mångfald.

Ett fladdrande sagostoft,
en myriad av livsgivande bilder.
En enkel gunga i hemgårdsbjörken.
En trevande start
ensam
eller med någon som går bredvid.
Du stapplar ibland
och faller kanske,
berusas sedan av
den hisnande farten.

Mot mörkblåa rymder
bland stjärnetecken.
Att tyda och förstå.
Ett andetag och ett hjärtas slag.
Efteråt
bortom en fjärils fladdrande vingslag.
En doft av rosor i dina spår.


Text och bild Copyright - Änglaögon




Fri vers av Änglaögon
Läst 558 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-02-25 10:46



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande ...
2016-03-24

    ej medlem längre
Så underbart vackert skrivet..
2016-03-06

  Bo Himmelsbåge
Stilla, vackert o ömsint tecknat avsked
i Livet slutskede...
Förmedlat av en fjäril, som fladdrar mot ljuset... fylld av minnen o drömmar
över sommarängens mångfald...
2016-03-01

  Den lilla tänkande
jag gillade verkligen första stycket :) Resten kändes mest långt att läsa.
2016-02-25

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En underbar text fylld med sköna bilder av ett liv...och "efteråt bortom en fjärils fladdrande vingslag" ...mycket vacker
2016-02-25

  Lena Själsöga Keijser
mycket fin
är denna bild

just
fjärilen
skänker bilder av det
liv
är
2016-02-25

  Ljusletaren
Är det din vackra bild? Skriv i så fall ut det *ler*

Otroligt fint ordat om att gå vidare. Varje ord är som en njutning. Så ska väl ett liv vara när man går vidare ... eller hur?

Tack för fina ord + bild/kram
2016-02-25

  Lindha W Gustavsson
En otroligt vacker tolkning av någon som jag uppfattar i livets slutskede. Du kan verkligen konsten att skriva så det känns långt in i hjärtat. Lindha
2016-02-25

    ej medlem längre
En text som får mig att nästan tappa andan av sin närvaro och vackra ordval.
2016-02-25

    ej medlem längre
Den var innerligt vacker om det sköra livet! Tack vännen!
2016-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon