Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sökandet efter lycka - idiotiska galningar vi alla är

Lycka
enbart en tillfällig känsla
Uppstår i en given stund.
Existerande i en sekund.

Idioter som vi är,
sökande som galningar.
Efter en känsla av lycka,
som är evig .

Konstruerad lycka
Visar vi upp
För en omgivning
I hopp om tro
De köper vårt skådespel

Ack denna strävan efter lycka
Idiotiska galningar
Är vi allihopa
Rädsla för ångesten och melankolin,
Ty den har greppet om vår själ.

Detta vi,
icke mig.
Sedan länge gett upp,
lyckan kommer när den vill.
Icke jag kräver
dess låtsas uppmärksamhet.




Fri vers av Midnight
Läst 310 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-26 20:43



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Människan; djuret som tror att det är meningen att man ska vara lycklig.
2017-01-15

    ej medlem längre
Texten väcker tankar hos mig som jag inte vet om de var textens intention. Ur ett mörkt perspektiv finns inget att förlora och djupa sanningar klargör verkligheten från grunden.
2016-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Midnight
Midnight