Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄNTLIGEN PÅ VÄG (Till Farfar)


Så månen ligger också vaken om nätterna
Precis som jag
och lyser upp din sista anhalt
men mitt tråkiga ljus bleknar i jämförelse.

Du var tyst hela livet.
Vi var inte så nära varandra
Känns nästan som om vi pratar mer nu
-Jag har så mycket att säga dig här mellan stenarna och buskagen
Som jag inte hade sagt om du levt
Så tack för att du lyssnar

Jag är sandstormar
En helmulen dag
Men går som lugnet själv
Påminner så mycket om dig.
Som du var bakom staffliet
och även i utrymmet mellan stjärnorna

Du kan inte kväva mina sorger
Eller hålla om dom
Men jag vet att du försöker.

Ps.Förlåt.

Du kunde inte resa
Eller resa dig
Men du får din sista eviga färd
genom sharlakansröda moln

Så ligg kvar
Stilla i jorden
-Äntligen på väg




Fri vers av Karl Saxell
Läst 398 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-26 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl Saxell
Karl Saxell