Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en djup skog.


Skogen talar till oss.

Vi gick långt in bland träden
i den täta skogen.
Lade oss ned
att lyssna till
vad dessa bokar,björkar, granar och tallar
har att säga oss.

Vi får höra :
att livet är skört,
och svårt att förstå
om man är för ivrig.
Ty livet är lugnare än vi.

En orkester med stråkar i moll
blåsintrument i dur,
en kör av glada barn,
svårmodiga äldre
blandat med himmelska kastratröster.

Vi lyssnar och somnar
intill varandra




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-27 19:12

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En fin tavla av
livet som bäst
Ty livet är lugnare än vi,
är en härlig strof
2016-02-27

    Sefarge VIP
Medmänsklighets
Kör.
Så skörsjungande
Fint skaldat!
:)
2016-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram