Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Papegojan läser dikter


Hanen sniffar där tiken lämnat efter sej en doft





Alla nattens lampor
dalar sönder
och samman

i en virvlande dans av piskande regn
och av ensamkommande vind.
Blinkar hjälplöst ut meddelanden.

ligger de i sin andnöd
av skuggor och pölar.

Slitna och fulla med hål.

innan de restes låg här bara åkrar.

Stranden blev ett garage.
Hanen sniffar där tiken lämnat efter sej en doft.
Mannen drar i kopplet och ser hur månen stiger allt högre mot skyn

Han plockar upp en neon ur sin hud.
Den brinner och kvarteret lyfter likt ett skepp och de åker med.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-02-28 09:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En ödesmättad stämning vilar över inledningen. Sen för du in liv genom mannen och hans hund. Dikten, som livet själv, förändras. Gillas!
2016-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg