Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resenären från Taxin's fönster

och resenären sa
oh Gud!
vem dör för dig
och vem dör för guld
vem dödar för ord
och vem dödar för att bara se mitt blod

jag är människan
och taxichauffören lyssnar
jag har ingen bil
ingen båt
inget stort hus för mer frihet
jag är fri
utan utrymme och plats
mina ögon speglar min värld
jag ser den som jag vill
ingen stör min tystnad
ingen förnedrar mitt humör
ingen vän
ingen fiende
länge leve livet
och mina ord
tills dagen jag dör

taxichauffören kör och svänger oss vänster
gatorna tar aldrig slut
han har alltid en utväg
och jag upplever min film från mitt fönster
kör mig mot vart som helst
sa jag,
utan hemlängtan




Fri vers (Fri form) av Ahmad A. Hafiz
Läst 759 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-03-01 13:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra Ahmad!
2016-08-07

  anits VIP
Fint och berörande skaldat!
2016-03-28

    ej medlem längre
Kanonbra dikt, kan känna igen mig själv i den.
2016-03-02

    ej medlem längre
bra Ahmad!
2016-03-02

  Nellie629
stiligt
2016-03-01

  Staffan Nilsson
Enkelt och rakt och innehållsrikt och suggestivt språk som gestaltar djupt erfaren känsla - så läser jag det
2016-03-01

    ej medlem längre
Det här är vemod och styrka på samma gång.

"kör mig mot vart som helst
sa jag utan hemlängtan"

öppnar upp för nya vägar.
2016-03-01

  Evelyn Falk Möller VIP
Tänkvärda ord och tankar formulerande så vackert att hjärtat vill brista. Tack för en underbar dikt.
2016-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Ahmad A. Hafiz