Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om en rättegång


Billiga barn blir dyra vuxna

när du ljuger minns du ingenting
vill bara springa på rätt sida om viltstängslet
vara älg på rätt sida
vara människa utan prickar i registret

vi kämpar alla för vår värdighet i språkets djungel
mellan ursprung och blanka knappar
sitta fint som en smäck
vara välformad häck

en del föds på fel sida
dagar utan självkänsla kosta många pengar
sitta fult i nyllet
fel sida vara född av stängsel
många dagar kosta skjorta

de underkända annorlunda växer i mängden
aktaré du kan bli släng i den
människan av lustiga gångarter och sätt att vara
de som fallit mellan stolar kan inte svara

obehaget kryper i mig
han ska straffas för sitt ärvda sociala mönster
kunde inte bryta sig loss
blev likadan som pappa cementgjutare Boss

rätt sida om huggtänderna i mig
vill hämnas min kränkta familj
stoppa in mig i krypet
som gör dig till krypet under mig!
sätta gräns och svischa förbi i rosa volvon
åka hem
tänka synd om

en harpalt på fel sida om viltstängslet
men vem har tid att stanna
mitt på en motorväg

här borde inga smådjur finnas
måste minnas det jag inte vill minnas
för att du ska bli dömd
kunna lämna oss bakom bli tömd
snålkall fryssnö snålblåst

han som alla vet det är synd om
men ingen kunde hjälpa den där sommarnatten
han blev Mr Hyde
en Mr han med rätt att hämnas sin trollsvans
vem lämnade dig ensam på andra sidan utan en chans
utan skydd mot våldet från din far
blev du en riktig karla karl

jag dömer dig inte
men är rädd för ditt hat
billiga barn blir dyra vuxna
har de gömt en isvind i rättens vattenautomat
kylan sjunger i korridoren

antalet diagnoser växer
ändå krymper normen för hur man får vara
vilka är de vanliga människorna som bara
glider som en tvåååål över golvet?

om du ljuger för mig nu dör jag

dricker aldrig mer kaffe på verandan

hör svanarna flyga över huset om natten

känner snödropparna pilla sig upp ur jorden

lysa vita söta klockor för oss




Fri vers (Spoken word/Slam) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 455 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-03-03 11:19



Bookmark and Share


  Henning Hson
Tummen upp!
2016-03-08

  ULJO
En mycket stark och viktig text
2016-03-03

  i af apa
klokt flöde! den vanliga
har jag aldrig råkat på
ännu...
2016-03-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Orden flödar ur din kreativa penna! Dessutom ör orden så otroligt viktiga och tänkvärda.
2016-03-03

  Måna N. Berger
Enormt viktig dikt som grep mig, rakt in i hjärtat men också i hjärnan. Sprid den, överallt där den behövs och måste läsas!
2016-03-03

  Marita Ohlquist VIP
"billiga barn blir dyra vuxna"

Barn som växer upp i en svår miljö blir ofta trasiga vuxna!
Endel går att laga, andra inte.
2016-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP