Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om barndomsminnen...


och när jag blundar

I vindsträdgården
ett barn av den tiden
av solen och av månen.
Ett dammigt sommarfönster
med en av åren bleknad spetsgardin.
Blyghetsblomman vissnar
där fantasin får växa fri.
Jag får vara som jag är.

och när jag blundar
en doft av getpors
och mognade hjortron.
Ögonblicksgemenskapen
i vindsträdgårdens öppna rymd
i stjärnhimlen
i högsommargrönskande lunder.
Du är min bästa vän.

och när jag blundar
fylls jag av en förunderlig känsla.
Vindsträdgårdens vardagsmagi
med vännen på mjuka tassar
och dockporslin med små blommor på.
En saknad och en längtan
som format mig till den jag är.

Låt oss stanna här en stund tillsammans,
lyssna till vindsträdgårdens berättelse.
så fjärran fri från stress och krav.
Du får vara som du är.
Tillsammans plockar vi
små pärlor i våra kupade händer
och
tar emot den nya dagen med tillit.


Text och bild COPYRIGHT/ Änglaögon




Fri vers av Änglaögon
Läst 544 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-03-04 18:11



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Vacker o stimulerande nostalgitripp
till barndomens böljande dofter
o fantasivärld...
där Dina händer är fulla av pärlor,
blommor o tillit...
2016-03-10

  walborg
TAck för underbar läsning
2016-03-07

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så vackert diktat om fina barndomsminnen!
2016-03-06

    ej medlem längre
Vackert, rofyllt och fängslande..
2016-03-06

  Lindha W Gustavsson
"Att få vara som man är", ord som etsar sig fast - det bästa som finns vill jag säga...
en mycket varm tilltalande text som leder en tillbaka i minnesarkivet.
2016-03-05

    ej medlem längre
Den här vackra texten tycker jag om. Väldigt mycket.

2016-03-05

  soligajag_1 VIP
Vacker berättelse om barndomen och dessa härliga minnen som får hjärtat att blomstra.
2016-03-05

  ULJO
Så vackert skrivet om minnen
2016-03-05

  Lovisa Lindbom
Härlig och bild skapande text
2016-03-04

  Palett
Så fin text om barndomsminnen !
2016-03-04

    ej medlem längre
Mycket vackert, ljuvligt barndomsminne
2016-03-04

  Knoparemoj
Hej,

Man gläds över detta fint skrivna verk.

Ha det gott
Bosse
2016-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon