Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonfärd

 

morgondimma stiger trolsk över åkrar
jag ser träd teckna svarta streck i det mjölkigt vita
svarta hav rullar stelnat i väntan på vår
en skeppsliknande skepnad med vita väggar, svart tak
och dinosarietraktorer väntar på trollkarlens spö

scenen är frusen som ett foto
men det varar bara så länge jag inte rör mig
men det gör jag ju i bilen som snurrar sig runt varje sväng

här på åkerlandet är tiden och rummet stelnad
i väntan på vårens explosion av färger

i min kropp en längtan efter det nya som kommer
värmen som skapar livsbetingelserna
solens strålar på det förvandlade havet
i grönt, gult och rött

jag stannar bilen och låter den bli en del av jorden
och själv lutar jag ryggen mot en morgonfuktig stolpe
här kan mitt liv bli ett med tiden och rummet




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-04 23:26



Bookmark and Share


    Jonahs
Wow,riktigt snyggt fångat i ord!Måste ha varit underbart att uppleva.
2016-03-04

  Bibbi VIP
Gillar.
2016-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP