Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något där ute

Det är något där ute.
Se: Något orört där vi inte finns

Där ingenting kan existera och få vara i fred
i sin kokong, hängande mellan två stoftregnande svansar
i sin väntan på förlösning och vill röras vid, och förkroppsligas och leva

Det är något med detta mörker av tidlöshet.
Då den äntligen får möta morronen
och öppna sitt svarta hav med en brinnande längtan

ska något där ute röras vid, utvecklas, åldras och dö
kanske få en måne likt vår
lika ensam i natten på vår himmel

Har vi för längesedan gått förlorade




Prosa av Lars Gullberg
Läst 321 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-05 11:50



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för det tredje stycket!
2016-03-05

    ej medlem längre
Ett vackert stycke poesi som andas en gnutta hopp mitt i ödsligheten.
2016-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg