Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var dag

det flimrar
framför dina ögon


vad lider du av

frågar tiggaren




vad har du för sjukdom

undrar barnet



din tystnad är sorgsen
dina ögon blanka

i det bleka ljusets dvala
i tunnelbaneväntan
stirrar tusen gamnackar
rakt fram men ingenstans

Du undrar själv ibland

skyltarna förtäljer tekniskt fel
tusen surikater
letar efter strålkastarljus
i den mörka tunneln




Fri vers (Modernistisk dikt) av aberatio
Läst 264 gånger
Publicerad 2016-03-09 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio