Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrattmås på huvudet


Bara regn,
inte en människa.
parken sover och fontänen
står helt naken
med bara bröst
med sin skrattmås på huvudet.

Det skrapar om löven,
nästan sylvassa med taggar
lyfter de likt drönare
på spaning efter livstecken.

Man låter sej hänga kvar i detta ögonblick,
en vindpust, en väntan på någon
som kan ta oss härifrån,
långt bort så vi slipper vänta mer.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 285 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-10-26 12:46



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Bra skildrat!
2016-10-26

  Arne Ugglemosse
Bra enkel höstdikt, vissa välkända höstdikter bleknar i jämförelse faktiskt
2016-10-26

    ej medlem längre
Att kunna fånga bilden på det sättet i det man ser... Det är det som är poesi.
2016-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg