Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egentligen mitt bidrag till #wordwork. Sparade texten för ev. korrigering före inskick men blev magsjuk och glömde bort den. Publicerar här istället.


Stensläparen

Tyngden. Oket över axlarna
Huvudvärken. Tröttheten

En kropp som skickades till att arbeta.

För varje sten du släpade upp för berget
låg en ny och väntade

en dag skrek chefen åt dig
när du sade att du inte orkade
jobba över mer

”jag har ett liv”, sade du
”så jag går”

”om du går nu”
”så får du ta konsekvenserna av det”

du gick
för att han skrek

nästa dag var chefen tyst;

förargat såg han på
hur en nyanställd
släpade en halv sten
uppför ett berg

du slutade efter tolv år

hörde på avstånd om hur
stenarna hopade sig nedanför berget

din historia suddades ut

mer för varje dag


med tiden krökte stensläparnas ok
deras viljemotstånd

de arbetar, än idag

oförstådda
över deras egentliga makt




Fri vers (Modernistisk dikt) av aberatio
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-07 03:46



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Sisyfos
2017-10-15

  angela Täubert fd Jansson VIP
Jag har slutat släpa stenar.....numer skyfflar jag sand.
2016-09-21

  Smultris


Det är så mycket substans i den här texten och den gör ont. Alldeles för sann.
2016-03-28
  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio