Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet

när barnet lämnat den
överdimensionerade
insatsen på hjul
fick det dana sig själv
i ett bollhav av marshmallows

de flesta bollarna var vita eller
blå - några var rosa och
så många att de tog bort allt ljud
en fästning av tystnad

alltid rena blöjor av högsta kvalitet
instoppat i tygsjok av egyptisk
bomull med invävd magi
för den initierade att förstå

omvärldsneurotiskt trygghetssubstrat
manar fram barnet att tjänstgöra
som jourhavande
accessoar.

prestation belöningsmaskin
arbetar utan uppehåll
i panoptikon av mörkade
glasväggar med bara insyn

skrik hördes som hack i hårddisken
men backuppen fungerar – var lugn
affekter och trojaner formateras om vid
säkerhetsscanning och diskrensning

omvärldspsykotiskt gemenskapssubstrat
manar fram barnet att tjänstgöra
som jourhavande
bödel

 

 

 

Roger Karlsson

 

 

 

 




Fri vers av Roger Karlsson
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-05 15:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger Karlsson
Roger Karlsson