Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tove Janssons kärleksfullt tecknade figurer

Misan är det alltid syndast i världen om.

Hon är en av dem som tar sig själv på så stort allvar att ingen annan kan göra det.




Prosa av walborg
Läst 948 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2016-03-06 15:51



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Tankeväckande och koncist. På få rader sätter du pricken över i.
2016-10-31

  Solstrale VIP
Offerkoftor finns, ibland blir de malätna då suckar de genom hålen och lite värme når in, de upptäcker, men oj hoppsan var livet bara det här! Så trevlig liten poetisk betraktelse du ger! Tack!
2016-03-22

    ADI Nehlin
Mitt i prick, finns nog många sådana tyvärr
2016-03-19

  Chawa VIP
Kärnfullt, tankeväckande och mångtydigt...
2016-03-17

  ResenärGenomLivet VIP
Orden tar mig tillbaka till barndomen... jag läste mycket av Toves böcker då...
2016-03-08

  Lavinia Röd
Lite sorgligt är det nog. Att den som så förtvivlat längtar efter att bli sedd och bekräftad stöter bort just den responsen hos andra. Precis som de som är trygga i sig själv och känner sig älskade drar till sig ännu mer kärlek. Det får mig att tänka på ordspråket att; den som har ska vara givet.

Ja, de här små raderna får en att tänka en del.
2016-03-08

    Dan Myrbeck
Hellre Mumintroll
än nättroll!
2016-03-07

  erkki
Låter väldigt bestickande! Innehåller ett understatement som nog kan appliceras på många av oss. Men det verkar ha gränser. I vår allvarliga tid, flyktingströmmarna, så tycker jag bilder av lidande barn verkar svårast att lämna. Dem är det syndast om i världen, och det tar jag på allvar.
2016-03-07

  Carl O Andersson
Tänk då på att:
De synder man mest ångrar på gamla dar, är de man inte begått. (Gammalt Svenskt ordspråk)
2016-03-07

  Ingrid Trolle
Kort och makalöst precis ger du oss
här helt underbart en betraktelse
över Misans dilemmasom var och en bör ta till sig.
2016-03-07

  Minkki VIP
Misans sång var underbar som självpepp för en tonåring!
"Det är så skönt att sjunka
i mild melankoli ..."
2016-03-06

    ej medlem längre
Jag tycker om dina ord och de känslor som de speglar.
2016-03-06

  Marita Ohlquist VIP
Starkt och bra miniporträtt!
Något för oss alla att fundera på.
2016-03-06

  Eva Langrath VIP
Fint förmedlad känsla
2016-03-06

  aol
Ja bara så bra skrivet känsla som får en att tänka efter,
2016-03-06

    ej medlem längre
Åter en mycket tänkvärd betraktelse från dig. Så kort och kärnfullt.
2016-03-06
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg