Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar på pendeltåget igår om alla ljud vi omges av. Frivilligt och ofrivilligt. Hur påverkar det oss? Har vi kontakt med vårt inre liv.. eller utarmas våra själar av alla ljud?


LJUDVÄRLDEN

 

Världen är en ljudvärld
mer än den var förr
en värld som hindrar ljuden
till själens dolda dörr

När Du som vet och älskar
näst ljudlöst knackar på
och ingen finns därinne
som hör, nyfiket öppnar
Du vänder om och går

---------------------------------

Stängde av ljuden de onödiga
de störande
de som upptog mina öron och gjorde mig
otillgänglig för ditt tilltal
din röst som är så mild
och som aldrig tvingar sig på

Du som knackar försiktigt
du som förnims i den stilla susningen
i en nästintill ohörbar viskning

Den som har öron hör
om de inte redan är upptagna
bedövade?
Den som hungrar
får äta av det dolda mannat
den som törstar
får dricka av källan
med det livgivande vattnet

Och glädjens tårar vätte anletsdragen
rann ned i katedralens ljudförorenade rum
där kärlekslågan nästan slocknat
men bara nästan…

Du rörde vid flamman
med din heliga andedräkt!

-------------------------------

Du kom mig genast tillmötes
i min tysta stillnade själ
Du som vet mina frågor
Du är här… du är här…

 

 




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 561 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-03-07 14:04



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Kan bara säga att texten är så vacker och ömsint
2018-08-05

  aol
Så fint sant skaldat, vi går till slut upp i ett med honom i en kärlek utan gräns.
2017-10-04

  Larz Gustafsson VIP
Högljudda mobilkonversationer eller folk som trots att de har hörlurar spelar sin "musik" så högt att det så att säga läcker ut stör mig enormt mycket.

Men, som sagt, Jesus är Fridsfursten och Han mättar den som tror med Sitt goda.
2016-03-12

  Palett
fin läsning om tystnadens betydelse.
2016-03-12

    ej medlem längre
Vackert om ljud. En tankeställare så god, en tanke om tystnadens ljuva sötma efter en dag av ljud.

Vacker

Tack


2016-03-12

  Henning Hson
Gillar din text!
2016-03-12

  ResenärGenomLivet VIP
Ibland behöver man tystnaden för att höra den inre rösten...fin text...
2016-03-08

    Birgersdotter VIP
Klokvacker.
2016-03-07

    Dan Myrbeck
Jag har kläckt ett nytt ord,
något vi bör eftersträva att
vara:

Audioselektiv

2016-03-07

  Linda CH VIP
Så vackert och klokt. Tystnaden är nyckeln till insikt och utveckling anser jag.
2016-03-07

    ej medlem längre
Tystnad är nödvändigt ibland...om man skall kunna lyssna...inåt...
2016-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter