Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GRATULERAR

”Grattis”?
Grattis till vad?
Att jag efter 15.57 jobbar gratis?
Jag och alla andra kvinnor.
Medan du får betalt för resten av dagen.

Grattis till att män tror sig ha rätten till min kropp?
Att se på den, ta på den, bedöma den.
Grattis till att män tror sig ha rätten till min identitet?
Bedöma mig. Styra mig;
vem jag är,
hur jag bör vara
och hur jag ska bete mig,
hur jag bör se ut;
vem jag är i förhållande till dig.


Grattis till mig, och alla andra kvinnor.




Fri vers av Ellen N
Läst 303 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-08 13:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ellen N
Ellen N