Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sötman

Det är lite kvar
i glaset
och kvällen

faller.

Det blåröda
skimret blänker

av sötma


och hjärnan
är redan frånkopplad.




Masar mej bort
över fönstret
och simmar lite



över molnen
vaggar till
och blåser iväg




längs de
svårtydda
tankarna
av kringelkrokiga
banvallar


rullade i sågspån
likt vedbackar



jag trycker på
strömbrytaren

och

Merkelintåget

börjar rulla
ner över golvet

j

'
ag spjärnar
mot
så gott det går
med tofflan



under soffan

där



fönstret slår
och jag griper tag
i en stins,




hon vispar
med spaden
och blåser
i visselpipan





och jag

springer

för att skynda mej
in i vagnen




Jag ska komma
till dej
ropar jag i

brevinkasten





den dova rösten
inifrån väser
stick hem

med dej




hissen landar
nere på

bottenplanet


svängdörren vill dansa
med massor




av nattfjärilar



sådana man
kan känna
i sin nakenhet


när man står



högst upp
på en bro



ungefär som när ett
pariserhjul fått


kortslutning



Hörs äntligen den där

tystnaden




den där hängande vaggande



högt upp











Prosa av Lars Gullberg
Läst 349 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-09 09:32



Bookmark and Share


  Jaseph
Härlig dikt både grafiskt och innehållsmässigt. Gillar tonen. Som en Schagall-målning, som en dröm, som det är...
2016-03-10

    Anaisa
Jag får en så stark bild av ljum sommarnatt på landet och syner som blandas med inre bilder i halvmörka sommarhus. Fin.
2016-03-10

  överlevaren VIP
En virvelvind av känslor, strömmar igenom orden....
2016-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg