Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktaren

 

 

 

 

 

Diktatens lögn/ stålsätt din puls, andas

råbarkad/ kal/ varför/ hostar du så?

en blek sol/ blir sanning

 

- Jag kallade honom Sam.

 

Ett hudlöst ansikte/ trycket/ tårar

i ögonen/ en helbrägdagörare

starr/ Genom hans ögon

vajar gräset/ i vinden/ som röken ur din mun

 

-Ser du?

 

Bugande på rad/ åter igen

deras huvuden/ bockade/ mot havet

som en hälsning/ tränger igenom/ piskade att

böja sig/ kuvade

orden/ blir lungor/ välj ditt vapen, NU.

 

- Han andas, vilket mirakel!

 

Andetagens svall/i buken/ lever ockraren med

det osanna

slipat av år/ som släta stenar

mullrande mot botten

släpas det ljugna/ genom hålen

mot hans kind/ piskar regnet

som en skröna.

 

– Jag siktade mot hans puls

 

Plockar dem/ som skatter/ bultar

deras hjärtan i min hand/ vita/ slemkroppar

den strålande/ smärtan i dina vener/ sipprar

den för alltid/ vår/ sanning i en mussla

välj ditt vapen, NU

 

I gräset/ ännu på rygg/ hans leende/ i skuggan

av dig/ armarna fulla med tecken/huden glödande

pärlor/ som rännilar/ ryggen/ vänd dig om.

 

– Du kallar det kärlek, nä skratta inte

 

Ett steg till/fyra/ ord

stålsätt dig

 

Lögnarens huvud/ snarlik/ vinden/ här i mörkret

föds sagorna/ krossade drömmar/smakar järn och eter

stasar/ nackotor/ uttänjda

snar/ lik/ din spegelbild/ han.

 

– Välj dit vapen, NU

– Jag heter Sam

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 342 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-03-15 23:33



Bookmark and Share


  knappen
mycket nice! :)
2016-03-16

    ej medlem längre
Stark som stål fräter som syra brinner som eld gör orden.
2016-03-16

    Elisabeth Nilsson VIP
En stark text i underbar komposition, där känslor talar.
2016-03-16

  Scarlett Miryam VIP
Jag älskar denna så att pulsen ökar, och då är jag nöjd (men överexalterad), särskilt slutet och meningar här och där, och allt hamnar i dagboken vettu :D
2016-03-16

  i af apa
tät komposition,
säger som um. stark ! plus
2016-03-16

    ej medlem längre
tiden är Din epilog;

Ensam / står / diktaren
vaknar upp död / med massan
Påträngande-

stark !+


2016-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo