Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista seglatsen







Hon fyllde sina segel

andetag
för
andetag


lugnt och stilla
anlöpte hon hamnen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 996 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2016-03-10 10:56



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Starkt och vackert !
2016-03-21

  Braindamage
Ja, det är helt klart få förunnat att på egen hand, få ta saker i sin egen takt.
2016-03-15

  StinaJ VIP
Gillar denna dikt mycket.
Kraften i andetagen som får lugnet att infinna sig så att allt kan bli stilla och låta tankarna komma till ro.






2016-03-13

  ResenärGenomLivet VIP
En rofylld men vemodig text...vackert...
2016-03-13

  Valter Örn VIP
Tolkar dikten som att man på äldre dar kan kosta på sig att ha ett lugnare tempo och att fylla sitt inre med andligt gods.
2016-03-12

  överlevaren VIP
Befriande....
2016-03-11

    ej medlem längre
Känns som en rofylld inre resa.
2016-03-11

  Gunnel Eriksson VIP
Jag önskar att den sistaresan är så,
men man vet inte. Fin liknelse.
2016-03-11

    Birgersdotter VIP
En livsresa!
2016-03-10

  Maria Sundelin VIP
Fint och vemodigt på samma gång
Kramar
2016-03-10

  Änglaögon
Vackert vemod, gillar.
2016-03-10

    Dan Myrbeck
Låter lugnt och metodiskt,
och så vinns de flesta segrar.
2016-03-10

    ej medlem längre
Skönt att ha det så, på sista resan!
2016-03-10

  Eva Helene VIP
Blir djupt berörd - och tröstad! Tack!
2016-03-10

    Elisabeth Nilsson VIP
En sista stund, lugn och fin, utan ångest, som alla borde få uppleva. Fint skrivet av dig, min vän.
2016-03-10

  louisegirl
Trösterikt och vackert
2016-03-10

  Blomma-Stjärna VIP
en nåd på sista resan- lugnt och stilla - ut ur kroppen - in i hamn

2016-03-10

  M.Eta
Mycket fint och vackert!
2016-03-10

  Niliboy
Hon å havet, vinden kan vi lita på för den är vår mor, enligt chamanen å förbedjaren Bear Heart. Fint!
2016-03-10

  Respons VIP
Det finns många sätt att dö på - detta var kanske bra?
2016-03-10

  walborg
Döden som en fridfylld hamn utan ångest
2016-03-10

  ULJO
Ger en känsla av harmoni
2016-03-10

    ej medlem längre
Vackert. Vemodigt. Trösterikt.
2016-03-10

  Marianne Räf
Rofylld liten text. Fint!
2016-03-10

    ej medlem längre
Det vackra förtar sorgens kalla hand i dina ord.
2016-03-10

  Öknens Ros VIP
Att komma lugnt i hamn känns hoppfullt.
2016-03-10

  Hanna Mari Wallin
en text om människans inneboende krafter

ger hoppfullhet och en känsla av inre frid.
2016-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP