Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens tystaste plats





Världens tystaste plats
en tunn gren

på ett ensamt träd
på ett fält
där egentligen
ingenting kan växa

sitter en fågel som är hon
och viskar en sång
om frihet

Den hänger
som ett fönster på glänt
i var och en av våra hem

hörs även där detta viskande
som en fristad mitt bland
sorl och liv och rörelse

som en inre utpost
där man vet att ingen annan
än en själv
har någon nyckel in




Prosa av Lars Gullberg
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-10 11:07



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Texten slår rot i mitt hjärta!
2016-03-15

    Anaisa
Underbar.
2016-03-10

    ej medlem längre
Vackert! Kan knappt slita mig från sista strofen!
2016-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg