Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dimman kan inte sova

Kan inte sova är dimman fylld av dimman
stillheten i mig skriker
vill få breda ut sig
sprida sitt okontrollerbara ljus på insidan omvandla återvinna
åter vinna en mening med att lyssna

jag gick utan tanke i flera sekunder
följde ett vilt spår
tassar
klövar
såg dem sen stå i en klunga
som pyttesmå svarta bokstäver i det vita
små stilla rörelser
du saknar form för det underbara
han sa att man inte kan leva så

men

rådjur trycker ned sina varma nosar i sista snön
jag går i rosa ljus
genom blocket av blindt vaneseende
bara går mjukt
djuren samla sig i flockar
sockersnö krasar under skorna
svanar sträcker ut sina långa halsar över mig
sjunger om ljus och duniga vingar sista biten hem till sjön.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-03-10 14:46



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Känns som om våren är på gång. Allt kommer som en dusch över en när man läser din dikt. Massor av glädje och längtan, förväntan.
2016-03-11

  ULJO
I dimman dansar älvorna. Vårens budbärare, svårt att sova då.
2016-03-10

  Marita Ohlquist VIP
Din fina text väcker avkylda vårkänslor till liv!

2016-03-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Poetisk målande dikt om natur i kommande vårljus, som ska ta sig till själ och hjärta.
2016-03-10

  Solstrale VIP
Från bedövad insvept i dimman, den omhuldade oss i dag, å så kommer du med en optiskt macro objektiv och förstorar denna detalj, så att du, i din värld blir synlig och blottad, det är äkta poetiskt!
2016-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP