Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är egentligen en sonett, men med fritt tänkande kring versfötterna. Var brutala i er kritik!


En Gatuhund

Är jag en dum gatuhund, bit-för-bit, skalv-för-skalv?
Har jag med dröm om skarp och isig salt,
sett en morgondag – meningslös – och fram-för-allt,
drömt en dröm ett mål högt i himla-valv?

Är jag blott en gatuhund, alltid, pack-för-pack?
Som ur stadens natt har sett en främre tid,
som doftat av fröjd och ljus och frid,
varför – säg – möter jag då din klack?

Är jag mer än dröm som ’spått en scen,
av torn av sten byggt av man från främre tid,
och som med varm sol lyst på oss så briljant?

Då – då! – är jag väl mer än så, mer än djur?
Säg – du – som stått här över allt och allas liv,
kan jag – en usel hund – bli som dem? Är detta sant?




Fri vers av tenbet
Läst 257 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-10 19:58



Bookmark and Share


  K-MAN
Brutalt bra
2016-03-22
  > Nästa text
< Föregående

tenbet
tenbet

Senast publicerade
En Gatuhund
* Se alla