Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Mörkermännens Dal



'Se visheten vi möta
genom trots och tolerans
För ur verklighetens röta
ser vi drevets svarta svans

För lögnen skapar minnet
om den nötas om igen
Och bränns sen fast i skinnet
och blir sanningen, min vän.

Så det som var en skröna
Ifrån mörkermännens dal
blir sen sann, min sköna
om vi göder våra kval.

Så låt din vishet lysa,
läs noga i din bok
Så kan du sedan fnysa
lätt, åt pöbelns tunga ok.'


















Bunden vers (Rim) av Niklas Liljehammar
Läst 334 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-10 21:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Liljehammar
Niklas Liljehammar