Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välj väg

Egentligen

är det väldigt enkelt

bara välj

vilken väg du vill gå


den goda

eller onda


min vän

mata den vita hunden

med kärlek


och låt den svarta

svälta

för den livnär sig

på rädsla

och hat


nej tron är inte svår

eller komplicerad

det är vi

som krånglar till det


och frågar

meningslösa frågor

som vad Gud

menar

med det eller det


det kommer du ändå

aldrig förstå


eller om han sitter på

en tron i himlen

eller inte


Gud vet

vem som ska leva

och vem som ska dö

men vi bara gissar



du kan välja vilka kläder

du ska ha idag

eller vad du ska äta


men du kan inte fly undan

ditt öde

för det är bundet

kring din hals


så lägg dig i floden

och känn med hjärtat

vart du är på väg


jo jag vet

så enkelt

men så svårt





Övriga genrer av Ali D
Läst 385 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-10 23:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Menar du att människor med en tro på någon av alla möjliga gudar per definition är god? Och skeptiker/ateister per definition är onda?
Dvs den enda goda vägen går genom någon av alla gudar, förslagsvis den du tror på, och vice versa?
2016-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D