Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets pärlor







Har många pärlor på livets tråd


de flesta är ljusa
glänsande
runda och lena


några är mörka
glanslösa
kantiga och sträva


storlekarna varierar


varje pärla har något att berätta


har tråd kvar för framtiden




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 463 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2016-03-11 11:04



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Fint..!
2016-03-21

  Anya VIP
Bra att tråden räcker...det är huvudsaken. Fina metaforer för livet. Önskar att man hade mindre mörka pärlor men det kan man ju inte styra.
2016-03-15

    Oswaldina
Fina tankar.
2016-03-14

  StinaJ VIP
Minnen som träs upp på livets tråd. Så fint formulerat.
2016-03-13

  Valter Örn VIP
Oavsett hur dina pärlor ser ut så är jag övertygad om att du inte kastar dem till svinen....
2016-03-13

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, varje pärla har sina minnen...så vackert skrivet...
2016-03-13

  Eva Helene VIP
Vilken vacker och tänkvärd bild Marita!
2016-03-12

  louisegirl
Ju längre livet fortlöper mer finslipade blir dom...Fint!


2016-03-12

  M.Eta
Fint att kunna känna och tänka tillbaka på livets pärlor och även ha tråd kvar till påfyllnad inför framtiden. Bra liknelse!
2016-03-12

    ej medlem längre
Vissa pärlor finslipas med åren.
2016-03-12

  Blomma-Stjärna VIP
enkelt och fint - ger tankar
om livet som levts,
är och kan bli...
2016-03-11

  Öknens Ros VIP
Så kan också livet liknas vid, som pärlor på tråd. Fint.
2016-03-11

    Dan Myrbeck
Bra tänkt!
2016-03-11

  Maria Sundelin VIP
Tycker om din beskrivning
Själv brukar jag använda en bok för att beskriva mig själv på
Kramar
2016-03-11

  Henning Hson
Allt blir till en vacker pärla...
2016-03-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastisk metafor för livets alla skeenden!
2016-03-11

    Birgersdotter VIP
Skänker vacker bild..
2016-03-11

  Marianne Räf
Fint för helheten med blandade pärlor!
2016-03-11

    glas-svalan VIP
Resterande lång tråd trär du med många vackra vita pärlor.
2016-03-11

    ej medlem längre
Du är en pärla!
2016-03-11

  aol
ja alla är vi pärlor som glänser så olika
bra skaldat och så berörande vännen,
2016-03-11

  Zandor
vackert och tänkvärt som vanligt!
2016-03-11

  överlevaren VIP
Skimrande och vackert ordat!
2016-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP