Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

konsten att hantera

skriver av mig ångest
den kanske inte är lika stark som andras

jag gör ju det jag ska
kan konsten att skaka av
eller trycka ner
vilket som

lagar mat
åtminstone en del av veckan
diskar för att få ro
städar bort
skuffar undan


tänder ljus
gör det mysigt
sätter på musik
tystar tystnaden


går till jobbet
gör det jag ska
lämnar väntande
tankar hemma


somnar av utmattning
dagen börjar
nattskiftet slutar
den drömlösa sömnen tar plats

lever i mörkret
bländas av lysrörs kalla ljus
intar D-vitamin
väntar på sommaren

våren har mycket ångest
det gör ont när isen brister
persienner silar ljus
och mörkläggningsgardinen läcker


tar en kopp kaffe
istället för vin
sprit hade fått mig att dansa
iallafall för en kväll
sen hade ångesten slagit sina klor
runt sprängande bakisvärk

cigaretterna blev inte mina vänner
fyller inte ut tiden med några bloss
hade nog aldrig fimpat för gott



skakar av mig oron som mal
ringer en vän
gör ett besök
pratar om annat
men lyssnar mest

jag är bra på att hantera ångest
åtminstone min egen



hur ska jag få dig att förstå




Fri vers (Fri form) av Trädflickan
Läst 365 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-11 18:39



Bookmark and Share


  aol
Känner igen ett vardagsliv bra skrivet,
2017-09-13

  Niclas Petersson VIP
Svart vardagsrealism med ångest och humor. Snyggt.
Gillar. Mycket.
2016-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan