Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till den Underjordiske


Till den Underjordiske : Mitt alter ego
Du skrev inte

i natt.


Har legat sömnlös
i timmar nu.




Du kan väl
höra av dej
och bara säga
var du är.






vet att dina dikter flyger
på himlen.






Att solen skiner
på dej




i dag.





Du brukar aldrig skriva
om solsken.


och inte en enda
månskensdikt i natt.






okej jag väntar





på att solen ska gå ned
så du kan komma fram





ur ditt hål.
Var du än är,





kanske du är
vid en av dom där havsvikarna,







ja där du byggde
det där skeppet
av bedårande ord.








eller också
så promenerar du bara
planlöst omkring,





så där som de rader
av brustna tankar från ett hav






som brukar vibrera
bredvid timglaset
på bordet när du skriver,






Jag har vänt det
ett par gånger nu


och försöker samla mej.


pillar på de pärlor
du draperat ytterdörren med






Den slår av vinden





den viner
högt upp





i en klockstapel






där kråkorna
formerar symetriska tecken





som blänker
från pärlorna




de stulit i natt
från mej








för att klä som skymning
när du kommer






hem i kväll




Prosa av Lars Gullberg
Läst 323 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-03-13 10:51



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint text till sig själv. Det har jag aldrig testat...måste göra det någongång.

Tycker särskilt om hur diktarjaget söker sig själv i hål, vid en havsvik...promenerande... Men jaget kommer i alla fall hem i kväll. känns hoppfullt.
2016-03-15

    Sefarge VIP
Underskön
Skaldekonst!
Som kan väcka
Missundsamhetens
Stickande avund. ..
Hos vissa 'skribenter'
"Skriv på Herr Skald"
:)




2016-03-13

  överlevaren VIP
Jag finner inga ord, de finns i texten......VACKERT!
2016-03-13

    Lars Gullberg
varför bloggar du i mitt kommentatorsfält för. Gå blogga nån annanstans

har märkt att du gärna gör anspråk på andra poeter i dina egna texter, namnger dom och har åsikter för dej kring dom

varför då
2016-03-13

  lodjuret/seglare VIP
För stora mellanrum, för mycket står att läsa mellan raderna. Rastlösa ben får man av att inta föda två timmar före sänggåendet. Gärna sånt med energi i. Som läsk eller någon het dryck. Även mat o snask innehåller energi. Som om du skulle tävla i nåt.
Nu kan du upp och springa eller dansa, ta en promenad eller simma 1.000 meter. Någon lustig sak med litet utmaning i. Istället för att porrsurfa på sport som så många andra. Fick de som de ville skulle de lyfta ut alla vanliga mossiga program och ha studio sport av alltsammans.
2016-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg