Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orden kom till mig för några dagar sen... och tog nyss form.


Insprängd glädje

 

Såg för många sorger
vid blicken bakåt
undrade vems liv det var?

 

Var det mitt
nej kanske ditt
en annan kvinnas?
Måste detta hända
för att lugn
och frihet skulle vinnas?

 

Fanns där något annat
som gett kraft på färden
genom mörkret
genom tröstlöst sökande i världen
efter mening
efter kärlek som var sann och ärlig?

 

Trodde först där bara gömdes
sorger tunga
alltför svåra för ett liv
det sköra, unga

 

Såg sen insprängd glädje
mellan sjok av tårar
mellan rispor
revor som en själ
så smärtsamt sårar

 

Såg en Glädje
insprängd

från en annan tid
en värld av Hopp och Ljus
där Tilliten
var höljd i Frid 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 536 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-03-13 12:56



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat
2017-10-04

  Solstrale VIP
Fin! Det lyfter denna dag, idag att läsa! Tack!
2016-04-08

    Dan Myrbeck
Om man ser sorg eller glädje,
beror på med vilka ögon man
ser.
2016-03-15

  ULJO
Tack för ddnna underbara text
2016-03-14

  Eva Helene VIP
Tar fasta på de två sista raderna i din fina och berörande text.
2016-03-13

    ej medlem längre
Orden strålar av ljus och glädje. Tack för att du gav oss dessa ord att bygga vår styrka av.
2016-03-13

  Maria Sundelin VIP
Bra att det finns båda sidor
Kramar
2016-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter