Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ER KÄRLEK.

"Er Kärlek."

Nu blir kärlek aldrig molekylär. 
Där finns ingen modul att planeras in i, 
ingen paragraf, inget arkiv, ingen flyttlåda 
bara känslan av att det som förut satt fel 
nu matchar det du alltid burit 
inom dig

& Sanningen skulle fortsätta prata 
på en felringning 
för att få höra vad du har att säga om henne.

Vikten av att bli buren, 
på häften av sin vikt, 
gör dig 1000 tankar lättare, 
rensar dina axlar på kors 
-Fyller dina lungor med grammatik 
och vippar in dig i ett utropstäcke. 

Er kärlek 
lägger så många stenar i havet 
att hon kan promenera över till dig 

Er kärlek ryser 
när hon viskar i ditt öra 

Er kärlek 
smyger in dig under hennes bröst 
med tungspetsen 
och drar dina fingrar över hennes höfter  

Er kärlek är ett ynka andetag 
mot din mage 
Är ett ryggläge på trottoaren 
när fågelflockar vispar förbi 

Händer det att ni blir lotsade 
till dom stjärnorna ni stulits från 
så ska hon aldrig glömma dig ändå 

För er kärlek 
håller sländorna vid liv 
en extra dag, 
Får snöflingorna att nudda varandra 
när dom faller, 
Kittlar solen vaken en timme tidigare 
så att hon kan se dig vakna bredvid sig
där du somnade 
när den sjönk kvällen innan.

Den reser pelare till grunden du aldrig hann bygga.

Er kärlek 
kan få dig att släppa taget om världen 
för att få hålla om henne.

Er kärlek 
säljer drömmarna dyrare 
och putsar ändå skymningen från hennes ögonfransar 

Er kärlek fångar sanden i händerna 
när glaset spruckit 

Den skulle aldrig våga tysta 
det ni aldrig vågar säga 
Aldrig våga räkna det ni slarvar bort 
bland 1or och 6or 

Bara ta er för vad ni är 
och vad ni är i, 
bara hålla er mot sig själv, tröstande
aldrig släppa taget 
-Er kärlek




Fri vers av Karl Saxell
Läst 442 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-14 17:58



Bookmark and Share


  DominiQueen
Fantastiskt om kärlekens helomgjutande kraft, ljuvligt vacker och segerrikt stark text.

Dock förstår jag inte det med ettor och sexor?

God vår och fortsatt poetisk inspiration
DominiQue

2016-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Karl Saxell
Karl Saxell