Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
replik till Ezra Pound


I Fu och Li Po


I Fu och Li Po har
i Gula Floden sett eldvatten...
och askan
och var och en ville nå en mån

inifrån den gula flaskan...

men där   tro mig
i korsningen
av vindar
en spegelvänd sekund
råkar vara en dag
till slut...

där evigheten blott är
blott är
             en rondell...





Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 406 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-14 21:31



Bookmark and Share


  Fred Linz
I keep coming back , reading it over and over again, great piece
2016-03-17

  louisegirl
Livets cirkel, kretsgång...snyggt
2016-03-15

  Minona
Så bra!
2016-03-15

    ej medlem längre
Tycker om dina ord och tankegångar.
Rondellen föder bilder och Fu och Li Po talar till mig om livets eviga kretslopp...
2016-03-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlade tankar och känslor om livet!
2016-03-15

  StinaJ VIP
En text som för mig i tanken på att vilja leva för evigt. Hur vi än försöker så finns det ett slut. En rondell där allt går runt i en evighetscirkel. Vi föds, levs och dör.
2016-03-15

  Bibbi VIP
Beundrar denna utformning.
2016-03-15

  nicol neli
instämmer.Kerstin o Fred...o
evigheten är rondellen
2016-03-14

  Fred Linz
Lysande lyrik i spirit och sprit.
Jag vill följa med , på flodresan
Briljant avslutning dessutom.

"I don't drink anymore i don't drink any less either"
2016-03-14

  kerstin skriver VIP
hur reder man ut detta
// men där tro mig
i korsningen
av vindar
en spegelvänd sekund
råkar vara en dag
till slut... //
nej, det gör man inte. jag kan inte säga att jag läser strofen, jag njuter den. likt portvin i ett nätt kristallglas
2016-03-14
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow