Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidsmaskinen

Jag satte mig i en tidsmaskin och åkte tillbaka i tiden.
Jag såg mitt liv passera framför mig och ställdes inför valsituationer.
Om jag nu valde bort dessa tråkiga och sorgliga händelser,
hur blev mitt liv då? Fanns det någonting som jag ångrade?
Jag kunde konstatera att jag ångrade ingenting.
Om jag valde bort de tråkiga och det sorgliga händelserna
så missade jag många roliga och positiva händelser.
Fast att kändes tråkigt just då, så medförde det en annan upphöjande
livsglädje efter ett tag och en större glädje över livet.
En tacksamhet över att bara få finnas till, att kunna känna kärlek till allting!
Jag kan se i min tidsmaskin, att dessa negativa och sorgliga minnen,
kan förändras och bli någonting helt annat.
Man bär med sig sin ryggsäck genom livet, fylld med en massa
erfarenheter, både roliga och tråkiga. Vad vore livet utan sorgen ?
Om man aldrig upplever sorgen kan man inte
uppleva den riktiga glädjen och kärleken.
Lycka är ren kärlek och barnslig livsglädje kryddad med livets salt.




Fri vers (Fri form) av Britt-Marie Fransson
Läst 393 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-14 21:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt-Marie Fransson