Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur en medberoendes dagbok


Fåraklippning


Jag mötte en ulv i fårakläder

söndrig i sömmen var

ullen dock



Jag tröstade, vakade

vaggade, smekte

jag beklagade men älskade

det ansikte han fått





Blind för det fula

jag viskade tyst

jag finns vid din sida

tills livet gått bort






"Jag älskar dig"

min mun ofta formade de orden

av dessa han närdes från många håll



Genom ullen en dag skymta
en grå och icke fager natur
glömsk och oförsiktig av lögner,
hade hans groteska drag letat sig ut


Naiv hade jag länge sopat hans stigar
rengjort och gömt för hans skull
lagt slöjor för att dölja hans fula uppsyn
min lott blev att bära den kränktas kostym


Väl utanför fårhagens stängsel jag vaknat
och uppstått som vacker och ren
aldrig mer ska jag fastna i bedragarens fängsel
aldrig mer ska jag stötta en lögnarens väg


Ett år har nu gått sedan ulven har fallit
han föll klart i träsket i egen grop
den fälla han byggde för mig att i ramla
ur den kan han nu aldrig kravla sig upp




Fri vers (Fri form) av chrissie
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-17 09:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra Chrissie!
2016-08-15

  Zandor
allt är icke guld som glimmar....
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

chrissie
chrissie