Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek är horisonten



Kärlek är horisonten
som sluter sig
likt en mussla av ljus
om natten
           sovande långt ifrån
     barnet i dig       eller hjärtats jakt
som du lär att gå
om dagen

Kärlek är daggen
fotspår
som blivit 
           köttryckningar:
     tusenåriga boken
som pressar solnedgångarna
                                   eller skymning
och ekot 
     som sveper i längtan
och nejlikeblom




Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 294 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-17 10:16



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Åhh...så vackert !! Beundras och hänförs av dina underbara ord.
2016-03-18

  Fred Linz
Faan så vackert

" en mussla av ljus "

Bara den raden är värd
tusen andra ord
2016-03-17

  Bibbi VIP
"Störst av allt är kärleken"
2016-03-17

    ej medlem längre
Underbart vackert. Jag bokmärker den här!
2016-03-17

  Marita Ohlquist VIP
Kärleken har många ansikten!
2016-03-17

  kerstin skriver VIP
är dagg i vaknad, mörkrets slut
- vandra mitt strå, lägg droppar av ljus
är rygg i urberg, havets längtan
2016-03-17

    ej medlem längre
Kärleken...så svår att förstå och så gäcksamt undanglidande ibland....men så åtråvärd att få.
2016-03-17

  nicol neli
TYCKEROM!!! verklighetsbandet
till det skimrande..."boken som
pressar skymningarna" vacker!...
och vackra metaforer!alla!
2016-03-17

  louisegirl
Kärleken är störst, i alla lägen...
Fin och värmande text
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow