Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vårens glada gäster


Tranorna

Tranorna flög över Lund idag:
jag såg dem kretsa över fälten
där lärkan ännu ej har anlänt.
Med sina  trumpetsignaler 
saluterade de vårens ankomst.

Vintern är äntligen slut
men Europa fryser till.

Tranorna från söderns nejder
är dock alltid välkomna till Norden.
Av hävd har de
tillfälligt uppehållstillstånd 
över sommaren.




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-17 17:51



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Så härligt att se tranor!
Jag var vid Hornborgarsjön en vår och där fanns tusentals.
Kan rekommendera en tur dit.

Bohemen
2016-03-21

  Ingrid Trolle
Åh, det är högtidligt
när man ser plogen
där uppe och hör
deras skri över att
snart vara framme.
Lite avundsjuk läser
jag din vackra dikt
om denna fantastiska fågel
som jag ännu inte hört i år
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP