Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen som var förklädd



En utschasad (tro mig)   pilgrim
frågade en (sannerligen)   prakt man
Hur kommer man
rund världen?

Ja,  gå du alltid mot

du kommer fram
om du alltid går

åt motsatta håll

Svarade tyst en aning
mannen som var förklädd
till en sanning




Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 335 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-03-18 18:12



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Spännande tankar... snurrar ..
gillar..
2016-05-09

  StinaJ VIP
Fram kommer man alltid och många gånger hade man velat tagit ett steg tillbaka och funderat lite om man var på rätt väg. Att försöka vara i nuet istället för att fundera på det som komma skall. Det löser dig alltid.
2016-03-20

  nicol neli
TYKEROM denna dikt,
ser det som i japansk ordspråk,
...om man går bak eller mot då
går man fram...det finns inget bättre
än att ta ett steg tillbaka, då ser vi att världen är enorm stor!och mannen var bara förklädd -jag ser dubbel betydelse som två bottnar,
fantastisk dikt, grattis!

2016-03-18

  DominiQueen
Fick tänka länge
Först kom en protest:
- Men mot!? Då går en ju upp i den förhatliga kampen, i motstånd...

Sen förstod jag...
Om en möter jordens rotation runt sin egen axel, men vänta nu...???
Var det rätt, står inte pilgrimen kvar på samma fläck om han går i samma takt fram som jorden snurrar bak?

Hjälp mig nu... Please vad är sant? :-)
2016-03-18

  Fred Linz
Yes ! Magnifik beskrivning av världen och allt, samlad i en kort vers, Great balls of fire !
2016-03-18

  Lena Själsöga Keijser
ord att leva med
ord vilka är skiktmåleri
2016-03-18
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow