Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det finns som bekant dagar och dagar ... och ibland blir en dag bättre än en annan. / Fotot av påskrisen (c) Minkki Huldén


När det är som allra risigast

 

 

 

 

när det är som allra risigast
huset som allra tystast
sinnet som allra tyngst
går hissen upp till våningen

jaha, grannen kommer hem.

då ryter dörrklockan till,
kräver: Öppna!!
jag väntar mig en arg granne
fast mina grannar är vänliga

öppnar dörren, ser

två barn i rolig mundering,
svärta på näsan, svarta morrhår
blossande färg på kinderna
och var sin korg i handen

seriösa finska barnröster:

Virvon, varvon tuoreeksi terveeks...*)

Raringar! de får en slant
i brist på minsta godis
och sedan, av ett infall, frågan:

talar ni svenska?

och det gör de,
överräcker ett påskris,
knixar, bugar sitt tack.

Men tacket är på min sida,
att de vågat ringa på min dörr
att de prytt mitt fönster
med videkissor och granna fjädrar.

Vems barn de var vet jag inte,
men att de är glädjespridare
det kan jag intyga

 

2016-03-21 14:47

 

 

*) Kyckling, pyckling
ris, spis,
kvist till dig,
godis till mig

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-03-21 14:38



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Söta du... Tack för du ger påskinspiration!
2016-03-22

  soligajag_1 VIP
Underbara barn så naturliga och härliga med sina målade kinder och goa förkläden som mamma sytt.

Dem visste säkert att det va en snäll människa som öppnade och även va nyfiken.
Härlig berättelse om påsken som är på intåg.
2016-03-22

  Heikki Hellman
Ett talande foto, påskris.
2016-03-22

  walborg
Härligt att läsa - fint att Du frågade om de talar svenska!!
2016-03-21

  Eva Langrath VIP
Underbara rader
2016-03-21

    ej medlem längre
Underbart att läsa ... tycker om. Tack! *
2016-03-21

  Gisela Nordell
så härligt, ja på torsdag hoppas vi de kkommer till oss på skärtorsdagen.Fint skrivet!
2016-03-21

  Maj-Lis VIP
Trevligt med småfrämmande
2016-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP