Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Platons teorin


Grottan

Din muns smak mellan pappersblommor

var det inte det vackraste i apornas värld

gömd i skuggans skugga sista hörn

i grottan

balanserade i ett starkt eko

Fortfarande kan man höra

ljudet

av dina läppar

alldeles för svaga

för att kunna kyssa solljuset

Strån av dina hemliga bekymmer

är fast i rädslans galler








Fri vers av Minona
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-23 11:51



Bookmark and Share


  mike irow
gillar skarpt!
så vackert förnimmad!
ser framför...bilder
fin metaforik i första halvan
och anddra ännu finare..

dina läppar alldeles för svaga
för att kunna kyssa solljuset
...en vacker dikt
en vacker dikt och inget
inget annat...
strån av dina hemliga bekymmer
är fast i rädslans galler

2016-03-24

  Nils-Robert
en text som fordrar tanken. Gillar sista strofen Strån av dina.......galler.

2016-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Minona
Minona