Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Delvis Ny version


VAKNA, Poet! Sjung ut!

Poet, du Guds talman i mänskornas rike,
slå an nu din lyra och stäm
nu, du sjungande änglarnas like
kärlekens toner och skänk oss dem.

Slå an! Sjung ut! Låt rymderna brusa,
himlarna sjungande tala.
Sprid över jorden kärlekens ljusa
toner, likt sjungande svala.

Flyg som en doft ur rosens dagg,
in i var människas sinne.
Sjung till en smekning var sylvass tagg
som du kan finna där inne.

Strö tindrande stjärnor i mänskans tal,
i tankarna blomdoft och solstänk.
Skruda var själ för en Konungabal;
i fludium av böljande solblänk.

Du äger, Poet, oändlighet
du äger de krafter som danar
eländigt nu till ljus evighet.
Sjung syn in i blinda som spanar.

Du räddar, Poet, vår Heliga Jord
ur nutida helvetesbål
ty Livet har skänkt dig helande ord
ur visdomens heliga skål.




Bunden vers (Rim) av S-E Forslin/same
Läst 387 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-24 12:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert diktat tillägnat poeten och poesin!
2016-03-24

  Öknens Ros VIP
en hyllning till poeten och de helande ord som han/hon skriver. makten över orden är stor.
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same