Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min text i sanden


Vid stranden

Jag går ensam vid havet
och följer dess strand
horisonten är fjärran
när jag blickar från land

Stranden ligger öde
himlen stormar grå
tärnan sliter i vinden
den tar vad den kan få

Vindens färd över havet
genom tärnans idoga jakt
väcker en rasande vrede
havet ryter styrka och makt

Där skriver jag min text i sanden
som vågorna snart sköljer bort
där skriver jag min text i sanden
ut ur minnets skyddande fort

När jag står där vid stranden
där jag ristat mina tydliga spår
skrivit sagor ur minnet i sanden
ser jag vattnet läka dess sår

Har jag någonsin något att berätta
är det någon som vill höra på
havets vågor gör säkert det rätta
de som saknar min text är få

Så jag skriver min text i sanden
som vågorna snart sköljer bort
jag skriver min text i sanden
ut ur minnets skyddande fort



© Peter Söderqvist




Bunden vers av Peter Söderqvist
Läst 667 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2016-03-24 22:27



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Ditt uttryck gör det möjligt att röra sig in i alstret, och det rör sig i sin tur in på djupet.
2020-04-11

  Moirin
Jättefin dikt som berör. Den har också flow och är perfekt rimmad.
2018-08-18

  ResenärGenomLivet VIP
Det är lätt att följa med på vandringen vid havet, som du så fint beskriver...
2018-02-17

  Mymlan58 VIP
Förgänglighet?
Underbart!
2017-08-19

  överlevaren VIP
Härligt flyt, bra!
2016-10-04

  Marita Ohlquist VIP
Men, så väl jag känner igen mig i din fina text!
Bra skrivet, mycket bra.
2016-10-04

  Ninananonia VIP
Fint skriver du!
2016-05-13

  rondell
Så fint beskrivet! Gillar den! Tack.
2016-03-30

  Nils-Robert
Jättefin text. Bra melodi i verserna.
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist