Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blueberrys blå ballonger

Blå är en naken färg. kall och frusen och ensam.



Alla blå bilar är sådana,

även de blå husen
som inte lyser i solsken
utan



blir kvar i en skugga.

Alltid bakom, alltid i en bättre dager


är dina ögon blå, de som stirrar frånvarande ut genom ett fönster.

De som ser himlen,
när den är blå,

och döljer en tomhet

begravt i våra hjärtan

med moln,
som ibland droppar som ishav inom oss


då blundar dina ögon och försöker somna en stund,

Blått
Blue
Bella
Boston
Bill
Baby

Jag klär blue
som i en sommardröm
dukad på en blomsteräng,
som i ditt röda blodomlopp
tappat i hallonflaskor
innan allt blir blått igen

att liknas vid ett undervattensdjur
och en galen vild jakt på nya planeter som bara simmar runt




Prosa av Lars Gullberg
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-30 22:59



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Detta är livgivande
Dikt, och ingen
Pladdrig utriven
Romansida
Tack!
:)
2016-09-30

    Ordkonstnär
En text helt i min smak och tycke. Mycket bra :)
2016-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg