Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sedan dess


Födelse liv och död




Den natten
låg bredvid dagen.



De är egentligen
samma sak


ingenting är egentligen någon skillnad,
ingenting,

det bara rör sej.
förflyttar sej
och ändrar tankar och bilder

och födelse

liv

och död

höst
och vår
nya namn
nya städer
nya sånger.

De klättrar
som grenar
uppför ett träd

för att komma
till själva kronan,

fåglarna som är pjäser
på ett bräde,

sedan flyger de iväg,

röda som blå

det spelar ingen roll
när de viker av
vid viken

och äts upp
av ett jättelikt öga

som vi döpt

för ödet.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-27 08:15



Bookmark and Share


  Nanna X
"Tomorrow never comes. It' s all the same fucking day, man" (Janis Joplin)
2016-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg